CONTESTACION DE DGAR DE CATALUÑA: Informacions sobre el Pla Catalunya-Marroc‏



Un artículo del mundo bajo título: la generalitat ofrece a marruecos regentar el islam en cataluña  ha generado unas inquietudes y preocupaciones dentro de las comunidades musulmanas 

 

no pertenecientes a marruecos que se han sentido discriminadas, también hubo declaraciones de la comisión islámica de España la parte que firmó en el año 1992 un convenio de colaboración con el estado español que entre muchos puntos señaló que la colaboración en el ámbito religioso en España tiene que ser con la comisión y no con otras partes.

Desde la Federaciò Islámica de Catalunya “FIC” nos hemos puesto en contacto con el departamento de Afers Religiosos para aclarar el tema, nos respondieron enseguida en un comunicado que según ellos se envió a todos.

Diciendo lo siguiente:

 Benvolguts,

Arran de les informacions publicades avui per alguns mitjans de comunicació, vull desmentir   rotundament que la Generalitat hagi ofert al govern del Marroc o a qualsevol altre govern “regentar” l’Islam de Catalunya.

Ahir el govern de Catalunya va aprovar el Pla Catalunya-Marroc, un document que recull les diferents iniciatives que du a terme el govern i que poden afectar els marroquins residents al nostre país. Les iniciatives que s’hi recullen són fonamentalment activitats que ja s’estan duent a terme en l’actualitat. En tot cas, i per tal d’aclarir qualsevol malentès que s’hagi pogut produir, us adjunto el document complet per tal que pugueu comprovar per vosaltres mateixos quin és el contingut d’aquest pla. 

Resto a la vostra disposició per qualsevol aclariment.

Rebeu una cordial salutació,

Enric Vendrell

Director General d'Afers Religiosos

Departament de Governació i Relacions Institucionals

Generalitat de Catalunya

93.558.58.52